Huis voor Cultuur en Bestuur ‘open’ tijdens Dag van de Bouw

Op 13 juni is het Huis voor Cultuur en Bestuur tijdens de Dag van de Bouw geopend voor het publiek. Belangstellenden kunnen van 10-16 uur de vorderingen van dit bijzondere bouwproject in Hoogezand-Sappemeer bekijken. Alle partijen zijn aanwezig om informatie te geven en belangstellenden kunnen meedoen aan een rondleiding en een theatervoorstelling. Wethouder Marco Metscher opent de dag om 10.00 uur.

Huis voor Cultuur en Bestuur in aanbouw

De Dag van de Bouw is een traditie, waarbij belangstellenden  bouwprojecten kunnen bezoeken door het hele land. Voor de bouwsector is dit een goede gelegenheid om het vak onder de aandacht te brengen. Jongeren raken op deze manier ook geïnteresseerd in een toekomst in de bouw. Voor Groothuis Bouwgroep reden genoeg om ook dit jaar weer een bouwproject open te stellen voor het publiek.
Alle deelnemende partijen, van ontwikkelaars tot (onder)aannemers zijn aanwezig en geven informatie. Groothuis Bouwgroep uit Genemuiden werkt sinds afgelopen najaar aan de realisatie van het complex. De bouwer laat tijdens de Dag van de Bouw graag zien wat de vorderingen zijn. Medewerkers van het bedrijf en de architect vertellen bezoekers meer over de bouw. Ook is er een rondleiding door een deel van het complex. Onderweg is er een theatervoorstelling van het Kielzog en laat de bibliotheek zien waar ze in het gebouw komen.  Gelijktijdig met de bouw van het cultuurdeel wordt het plein en de omgeving van het gebouw aangepakt en verbeterd. Hierover kan de gemeente informatie geven.
 
Het Cultuurdeel van het Huis voor Cultuur en Bestuur wordt de ontmoetingsplek voor kunst en cultuur. Bezoekers kunnen straks terecht bij de bibliotheek, het theater, de muziekschool en een Grand café. Het Huis voor Cultuur en Bestuur ligt centraal in het stadscentrum bij winkelcentrum De Hooge Meeren. De feestelijke opening van de locatie is in november gepland.
Nu wordt het cultuurdeel gerealiseerd. Na de gemeentelijke herindeling is duidelijk welk deel van de nieuwe gemeentelijke organisatie in Hoogezand wordt gehuisvest. Dan zal het bestuursdeel worden uitgewerkt en ontwikkeld. Een vitaal wervend, compact en goed bereikbaar stadshart dat sneller gaat kloppen, meer reuring biedt en waar het fijn winkelen en verblijven is komt steeds dichterbij!