Het Kielzog is in gebruik genomen!

Het Kielzog is nog niet klaar, maar al wel in gebruik genomen. Vrijdagavond was de officiële openingsavond voor genodigden en het personeel van de gemeente, bibliotheek en theater/kunstencentrum Kielzog. De aftrap is er van het gezamenlijk delen van het nieuwe gebouw door theater, kunstencentrum en openbare bibliotheek.

Ingang van het nieuwe Kielzog

In plaats van toespraken interviewde Alina Kiers de directeuren Yolanda Mergler, Alian Spelder en wethouder Marco Metscher voorafgaand aan het optreden van Slagerij van Kampen.

Spannend was het voor het personeel van het Grand Café. Dat had de vuurdoop met een proeverij  met onder meer boerenbrood, wadgarnaaltjes, mosterdsoep en warme poffert toe. Ook kon het meteen in actie voor een volle zaal in de pauze en na afloop van het aangeboden concert.

Bibliotheek open
De nieuwe, volgens de laatste inzichten, ingerichte openbare bibliotheek in Het Kielzog is sinds maandag 1 februari open voor het publiek. Het theater is al in gebruik en het kunstencentrum verhuist binnenkort.

Opening
In mei of juni komt er nog een zogenoemde Spic & Span-opening, een open dag voor de inwoners van Hoogezand-Sappemeer en omstreken.