Cultuurdeel Huis voor Cultuur en Bestuur gaat van start!

Op 13 januari 2014 heeft de gemeenteraad van Hoogezand- Sappemeer het definitief ontwerp van het cultuurdeel van het Huis voor Cultuur en Bestuur goedgekeurd. De start van de bouw is gepland in oktober, de verwachting is dat in het najaar van 2015 het cultuurdeel klaar zal zijn voor gebruik. Een vitaal wervend, compact en goed bereikbaar stadshart dat sneller gaat kloppen, meer reuring biedt en waar het fijn winkelen en verblijven is komt steeds dichterbij!

Dit besluit betekent dat hiermee een begin kan worden gemaakt om het Kielzog en de Bibliotheek gezamenlijk te huisvesten in het Huis voor Cultuur en Bestuur. In een later stadium komt het gemeentehuis erbij. Het gaat om nieuwbouw, hergebruik (theaterzaal) en renovatie (gemeentehuis).

Vanwege de herindeling is het uitgangspunt een gefaseerde aanpak. Nu wordt het cultuurdeel (het Kielzog, kunstencentrum en bibliotheek) gerealiseerd. Na de gemeentelijke herindeling is duidelijk welk deel van de nieuwe gemeentelijke organisatie in Hoogezand wordt gehuisvest. Dan zal het bestuursdeel worden uitgewerkt en ontwikkeld.

Plein en openbare ruimte
Gelijktijdig met de bouw van het cultuurdeel wordt het plein en de omgeving van het gebouw aangepakt en verbeterd. Een omgeving die groen, levendig en betekenisvol is met daarin plekken voor ontmoeting, spelen, winkelen en verblijven. Goed bereikbaar en met voldoende parkeermogelijkheden.

Uitbreiding winkelcentrum
In het najaat van 2015, na oplevering van het cultuurgedeelte, gaat de bibliotheek verhuizen. De bibliotheeklocatie is verkocht aan een investeerder. Hierdoor krijgt het winkelcentrum De Hooge Meeren aan de westzijde dan de ruimte om zich uit te breiden en te versterken.