Aftrap Kielzog op Avontuur!

Het Kielzog theater en kunstencentrum gaat een bijzonder seizoen tegemoet. Binnenkort begint de ver/nieuwbouw en verhuist de theaterkassa/administratie met de afdeling muziek van het kunstencentrum naar het voormalige CWI-gebouw in de Kerkstraat. Het theater beschikt het komende seizoen niet over de theaterzaal en brengt daarom bijzondere voorstellingen op diverse locaties.

Bert Visscher verzorgde een verrassend optreden in de KielzogOp dinsdag 17 juni ging het Kielzog officieel op Avontuur met een verrassend optreden van Bert Visscher en het Noordpool Orkest onder leiding van Reinout Douma. Deze voorlopig laatste professionele theatervoorstelling was een groot succes. Bert schreef een persoonlijke succeswens op het eerste bouwpaneel en brak aan het einde van de voorstelling de boel letterlijk af waarmee het startschot was gegeven. Daarnaast gaf directeur Hendrike Schut een toelichting over de verbouwing, de tijdelijke locaties in 2014-2015 en de plannen voor de heropening in het najaar van 2015.

Tijdens het Open Huis op vrijdag 20 juni, de laatste activiteit van het kunstencentrum in de huidige setting, hielpen kinderen met de eerste afbreuk van het gebouw door scheuren in de muren te tekenen en stukken muur af te beitelen.
 
Het Kielzog is vanaf zaterdag 7 juli gesloten om vanaf maandag 18 augustus weer open te gaan aan de Kerkstraat 38a en de Thorbeckelaan 71a. De verbouwing van het huidige pand  start in oktober 2014 en duurt tot het najaar van 2015. Er zal dan een spetterende heropening plaatsvinden van het cultuurdeel van het Huis voor Cultuur en Bestuur.