Het Kielzog

Het gebouw Het Kielzog gaan we in twee delen bouwen naar het ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond. Sinds een jaar kunt al terecht in het Cultuurdeel voor muzieklessen of een theaterbezoek in Kielzog of boeken lenen bij de Openbare Bibliotheek. Ook bent u van harte welkom in het Grand Café voor een kopje koffie of een diner.
Gemeente huis Hogezand Sappemeer en theater Het Kielzog
Foto: Huidige situatie gemeentehuis en het Kielzog met op de voorgrond het plein
Foto: Oude situatie gemeentehuis en het Kielzog met op de voorgrond het plein

Cultuurdeel

Het Kielzog is een ontmoetingsplek van en voor Hoogezand-Sappemeer, maar ook voor mensen in de regio Groningen en ver daarbuiten. Hier vinden de meest uiteenlopende activiteiten plaats, los van elkaar, maar ook tegelijkertijd. In Het Kielzog zijn een aantal voorzieningen gebundeld. U kunt in dit gebouw een bezoek brengen aan de gemeente, de bibliotheek, theater het Kielzog en het kunstencentrum (o.a. muziekschool). Aan de pleinzijde van het gebouw is het Grand café waar bezoekers en gebruikers van Het Kielzog terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Zie www.kielzog.nl

Er is een "time-laps" gemaakt van de bouw. Kik op het filmpje om het te bekijken. Hierin zijn de werkzaamheden te bekijken vanaf de start tot en met november 2015.

Bestuursdeel

Het Bestuursdeel komt er na de herindeling van 2018. De raad heeft een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld voor de huisvesting van de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Het programma vavan eisen wordt nu opgesteld. De nieuwe raad van Midden-Groningen neemt volgend jaar een besluit over het ontwerp en de uitvoering.

Bekijk het complete programma Stadshart Hoogezand-Sappemeer op de gebiedskaart.

Project planning: 
  • 25 september 2014 - Inloopmarkt Huis voor Cultuur en Bestuur
  • oktober 2014 - september 2015: bouw fase 1, het cultuurdeel
  • officiële start bouw Cultuurdeel eind oktober 2014
  • theatervoorstelling tijdens de bouw voorjaar 2015
  • open dag van de bouw 6 juni 2015
  • officiële opening februari 2016
  • februari 2016 ingebruikname van Het Kielzog
Contactpersonen: 

Projectleider Douwe Oosterkamp, tel. (0598) 373823
Projectassistent Diean Bastiaanse, tel. (0598) 373880