Herinrichting openbare ruimte

Landschapsarchitect Okra heeft een ontwerp gemaakt van het nieuwe plein en omgeving van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Dit is samen met inwoners, jongeren, omwonenden en ondernemers gedaan. De omgeving is groen, levendig en betekenisvol met daarin plekken voor ontmoetingen, spelen, winkelen en verblijven. Een omgeving die goed te bereiken is, met voldoende parkeermogelijkheden en een fietsroute over het plein. Denk hierbij aan een tuin aan de zuidzijde van het Huis voor Cultuur en Bestuur en het terras van het Grandcafé midden op het plein. Het wordt een aangenaam verblijfsgebied als het rustig is, maar ook als er activiteiten worden georganiseerd.

Plein

Naast groene elementen wordt het plein uitgevoerd in natuursteen en er komt een waterelement. Het plein wordt in fasen opgebroken zodat de winkels, het gemeentehuis en de appartementen bereikbaar zijn.

Medio mei-juni: De noordzijde wordt opgebroken en de zuidzijde van het plein blijft beschikbaar.

Medio juni-augustus: De herinrichting van de zuidzijde, waarbij de entrees naar de winkels goed bereikbaar zijn. Er is een looproute naar het gemeentehuis vrijgehouden.

Vanaf 27 juli: De overige herinrichting rondom het Huis van Cultuur en Bestuur gaat van start.

Winkels bereikbaar

Alle winkels aan het plein zijn bereikbaar tijdens de herinrichting. De voorzieningen hiervoor kunt u hier nalezen.

De winkels zijn bereikbaar via tijdelijke verharding of via een voetpad van minimaal 6 meter breed.
De werkzaamheden worden tussen 7.00u en 9.00u uitgevoerd.
De bestaande fietsenstalling wordt verwijderd en er komt een tijdelijke stalling voor de fietsen.